Exercita-ti inventivitatea

si creaza-ti propriul model de finisaj

Microtopping microciment

Vezi toate produsele noastre

Microtopping microciment

Asiguram:
consiliere si consultanta tehnica inca din faza proiectarii

Bazandu-ne pe experienta noastra de peste 18 ani in domeniul rasinilor si pe versatilitatea produselor noastre

PREV
NEXT

Intrebari frecvente

HERMETIC MICROCIMENT (HMC)si HERMETIC MICROTOPPING (HMT) sunt sisteme de finisaj decorative,impermeabile, alcatuite din rasini polimerice si fillere(materiale solide) folosite pentru acoperiri – finisari decorative (grosime de 2-4 mm) atit pentru suprafete interioare cit si  exterioare. Considerat un exemplu pentru acoperirile cu un extraordinar efect architectural si  estetic HERMETIC MICROCIMENT (HMC)si HERMETIC MICROTOPPING (HMT) au fost formulate cu scopul de a proteja, restaura si recreea suprafetele.

HERMETIC MICROCIMENT (HMC)-sistem cu duritate foarte mare,sistem care se aplica in general pe suprafetele orizontale-pardoseli

HERMETIC MICROTOPPING (HMT)-sistem cu duritate mare,caracterizat prin finetea materialului,ajuta la obtinerea unui mult apreciat si in voga efect, pentru acoperirea in special a suprafetelor verticale-pereti

DA.Teste stricte au demonstrate ca dupa fazele de aplicare si uscare HMC si HMT nu emana substante in aer ce pot fii daunatoare adultilor si copiiilor.

Testele arata un grad inalt de rezistenta al HMC si HMT la diferite solicitari. Rezistenta suprafetei este mai mare decit a lemnului.  Se cuvine a remarca citeva trucuri pentru intretinerea suprafetei. (vezi FAQ: “Cum sa mentii un aspect perfect in timp?”

HMC si HMT are specificatiile de rezistenta PESTE a celor mai bune acoperiri cu lemn.

Rezistenta la compresiune a HMC este de min.35N/mmp,iar pt HMT este de min.20N/mmp

Aceste sisteme au o rezistenta excelenta si este potrivit pentru acoperirea pardoselilor si peretilor.

Toate suprafetele se pot zgiria, chiar si cele mai rezistente. Gindeste-te la otel(caroseria auto) ce se poate usor zgiria cu un obiect ascutit. Asa cum se intimpla cu toate suprafetele , aceste zgirieturi sint cele mai vizibile pe suprafetele  netede si lucioase. Din acest motiv, recomandam un finisajmat.Pentru a scapa de zgirieturi exista solutii de intretinere si reparatii ca si in cazul suprafetelor de lemn.

Da, obiectele grele sau ascutite pot lasa urme pe suprafata HMC .

Testele efectuate pentru rezistenta la caldura a materialului au dat rezultate foarte bune.HMC a fost incalzit pina la 115 C, fara a prezenta vreo imperfectiune.HMT rezista pana la 80C ,fara modoficari.Totusi , nu este recomandabil sa lasati obiecte foarte fierbinti direct pe suprafata, deci este indicat sa folositi suporturi rezistente la caldura. Deasemenea, in cazul blaturilor de bucatarie este recomandat sa folositi un blat adecvat si sa evitati taiatul si maruntitul direct pe blat sau sa lasati substante agresive pe suprafata, cum ar fii suc de lamiie, bauturi tip cola sau otet.

Desigur. HMC si HMT este indicat pentru aceste tipuri de aplicari, deoarece asigura o buna protectie impotriva infiltrarii apei. In cazul repararii-refacerii sau renovarii suprafetelor existente, consultarea instalatorului este necesara, ca si o pregatire adecvata a stratuli de baza.

Spre deosebire de multe rasini care nu pot fii folosite la exterior, HMC si HMT este ideal pentru aplicarile exterioare, cum sUnt terasele, aleile, marginile piscinelor, verande si pereti. Ambele sisteme asigura o protectie buna la patrunderea apei, la stresul climatic, la sarurile si la razele UV.

La o grosime de numai 2-4 mm, cu HMC sau HMT poti avea o pardoseala noua sau un perete nou, fara a trebui sa scoateti sau modifica usile si ferestrele existente (in afara cazului in care nu sint perfect  aliniate cu podeaua sau peretele).

HMC si HMT  au fost concepute pentru a raspunde nevoilor celor care nu vor sa aiba rosturi. Aplicabil vertical pe pereti sau orizontal pe pardoseala, asigura maximum de continuitate suprafetelor. Aplicatorul va aprecia daca este nevoie sa se respecte rosturile existente.

Dupa o atenta verificare a suportului si o pregatire adecvata.HMC si HMT poate fii aplicat pe orice suprafata.Aplicatorul  va stii sa va sfatuiasca daca este posibil sau nu si va v-a ajuta sa alegeti solutia ceea mai potrivita cerintelor dumneavoastra.

Datorita varietatii de pigmenti se pot obtine o varietate imensa de combinatii de culori .Intensitate si nuantele pot diferii, in functie de cantitatea de pigment folosit. Paletarul ofera o gama de culori de la care se poate porni. Este sarcina aplicatorului sa asigure mostrele de culoare in baza cerintelor clientului. Este posibil sa se creeze efecte cum ar fii lucios, matasos, mat.

In plus, HMT poate produce umbre si inserturi decorative pentru a creea un finsaj unic , personalizat cu impact estetic maxim si eleganta.

Desigur. Trebuie doar sa slefuiti suprafata si sa reaplicati HMC sau HMT. Aceasta procedura este folosita in special la reparatii si renovari.

Trebuie respectate citeva reguli.

  1. Puneti un covor la intrarea in casa care sa retina preful, nisipul si particolele abrasive.
  2. Maturati sau aspirati cu regularitate.
  3. Folositi protectii de pisla pentru mobile mai ales la piesele de mobile ce se muta des, cum sint scaunele.
  4. In cazul in care trebuie samutatimobila grea, este bine sa puneti o cirpa de lina sub picioarele sau baza mobile pentru a evita zgirieturi urite.
  5. Inainte de a face zugraveli, lucrari electrice, de instalatii, mutari de mobile , protejati pardoseala cu cartoane, paturi de lina sau foi de plastic.

In general , culorile folosite au maxim de rezistenta la razele UV iar tratamentele de protective nu duc la ingalbenire. Dar,  ca toate tipurile de material ( vezi vopseaua auto), dupa o expunere constanta la lumina soarelui si a lunii, o usoara decolorare (palire-stingere) este posibila, care nu poate fii considerate un defect.In acest caz se poate aplica periodic o reimprospatare

Datorita multitudinii de culori si efecte ,aplicatorul stabileste impreuna cu beneficiarul,prin realizarea unor mostre individualizare ,solutia aleasa

Se pot ceea o multitudine de tratamente de protectie, care asigura si o excelenta rezistenta la absorbtia lichidelor  si petelor, determina si efectul –aspectul final al suprafetei. Se poate alge dintre efectele LUCIOS, MAT,  SATIN si NATURAL. In baza tipului de proiect, interior sau interior, cerintele tehnice si efectul final dorit, va fii sarcina  aplicatorului  sa va sfatuiasca pentru alegerea solutiei celei mai potrivite.

Cu efectul sau continuu, HM este perfect pentru o casa moderna si in linie cu tendintele actuale in design-ul interior . Capabil sa faca aproape orice mediu , unic, este cea mai buna alegere pentru un design minimal si modern, in care devine punctul central.

  1. Am o casa de tara. Este HERMETIC MICROCIMENT (HMC)si HERMETIC MICROTOPPING (HMT) recomandat?

HMC si HMT se potriveste bine si cu un mediu clasic, rustic sau antic , unde completeaza stilul cu o discretie sofisticata.

HMC si HMT se potriveste bine si cu un mediu clasic, rustic sau antic , unde completeaza stilul cu o discretie sofisticata.

In aceste locatii HMC si HMT, reuseste sa creeze o atmosfera calda, transmitind un stil elegant si distins.

HMT si HMC este perfect pentru spatiile comerciale, unde reuseste sa puna in valoare produsele la maxim, este recomandat mai alea pentru locatii “trendy”.

In general dureaza cca.o saptamina pentru o suprafata de 100 mp., dar timpul de aplicare depinde de complexitatea si tipul lucrarii. In cazul unei suprafete existente, se poate sa fie nevoie de citeva zile in plus, necesare pentru evaluarea si pregatirea suportului.

Exista o gama foarte larga de solutii de sigilare. Alegerea solutiei de sigilare depinde de cerintele clientului final si de mmodul de utilizare a spatiului respectiv al suprafetei. Exista deasemenea solvent si produse de curatare pe baza de apa.

Chiar si asa aplicarea sistemului protejeaza pardoseala si pereti impotriva penetrarii rapide a lichidelor varsate accidental, este bine de stiut ca toate substantele lichide, in special cele folosite in mediul casnic, cum ar fii vinul, uleiul,otetul si cafeaua, trebuie curatate repede.

Curatarea suprafetei HMT si HMC este foarte simpla. O simpla aspirare sau cirpa de praf este suficienta pentru a curate suprafata, pentru curatenia periodica se foloseste  detergent neutru pentru pardoseli.

Detergentii pe baza de sapun, acizi, amoniu, clor sau orice detergent abraziv sunt interzisi.Se recomanda a se folosi detergent non-agresivi, cu PH neutru(PH aprox 7).

Este foarte important sa faceti lucrarea cu un aplicator specializat, pentru a obtine un rezultat de calitate. Va putem ajuta sa gasiti aplicatorul din zona dumneavoastra.Hermetic Romania are echipa proprie de aplicatori specializati

Pentru a asigura un standard calitativ inalt , Hermetic Romania distribuie produsele sale numai prin aplicatori autorizati. Tehnicile pentru realizarea unei suprafete HERMETIC MICROCIMENT (HMC)si HERMETIC MICROTOPPING (HMT) cer o baza de cunostiinte si concepte care sint absolut necesare pentru obtinerea unei suprafete frumoase si care sa dureze .Aplicarea HMC si HMT fara o pregatire adecvata poate insemna o lucrare ce nu va indeplini standardele cerute de HR.In plus , achizitionarea echipamentului pentru o singura lucrare nu este rentabila , pur si simplu.

TOP